Bageri

BagarenI bageriet härskar Morgan och hans surdegar. Morgan är äldsta sonen och han har utbildats vid Rönnowska skolans eminenta bageriutbildning.

Allt bröd bakas i stenugnen och har dessförinnan kalljästs för att få den rätta smaken. Varje brödsort är noga utvald och har genomgått rigorösa smaktester av familj, vänner och bekanta. Inget har lämnats åt slumpen.

Sortimentet varierar från dag till dag men följer dock ett visst schema.

Tisdag: Lantbröd

Onsdag: Lantbröd, fröbröd, havrebröd och grovt rågbröd

Torsdag: Lantbröd, fröbröd, havrebröd, tomatbröd, FI-bröd, Durumfrallor, Dinkeltwist, grovt rågbröd samt kanelsnurror och kardemummasnurror.

Fredag: Lantbröd, fröbröd, havrebröd, tomatbröd, frukt&nötbröd, grovt rågbröd, durumfrallor, vaniljsnurror, kanelsnurror samt veckans specialbröd som är Morgans överaskning.

Lördag: Lantbröd, fröbröd, havrebröd, tomatbröd, grovt rågbröd, nötbröd, emmerbröd, baguette, tomatbaguette, durumfrallor, dinkelbullar, kanelsnurror och snurror med valnötter och muscovadosocker.

Söndag: Lantbröd och fröbröd.

För den som inte mår så bra av gluten bakar han även ett gott grovbröd som finns att köpa fryst.

Det finns även ett fantastiskt gott knäckex och en tomatvariant av detta kex att köpa i butiken. Plus delikata småkakor, bakade på äkta svenskt smör att tillgå.