TOMATSOPPA
4 portioner

1 gul lök
800g tomater
0,5l vatten
½ kruka basilika
1 tsk salt
½ grönsaksbuljongtärning
1dl grädde
1msk smör
2msk tomatpuré
½ mild chili
Smaka av med salt och svartpeppar

Finhacka löken och stek den i en kastrull med smör. Under tiden tärna tomaterna och hacka basilikan. När löken börjar bli gyllenbrun häll i tomaterna, vatten, basilikan, tomatpuré, (chili efter smak) och grönsaksbuljongen. Koka upp och låt koka i 10 min. Använd en stavmixer tills soppan är slät och fin. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.

MJUK PELARGONKAKA

4 ägg
4 dl strösocker
200 g smör, smält och avsvalnat
5 dl vetemjöl
10-15 finhackade blad av doftpelargon t.ex. ”Dr Westerlund”och ”Attar of Roses”. Blad ej blommorna.
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Margarin, ströbröd eller kokos till formen

Glasyr:
120 g philadelphiaost
75 g smör,  smält och avsvalnat
2,5 dl florsocker
Lite av de hackade pelargonbladen

Hacka pelargonbladen. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner pelargonbladen, smör och vetemjöl. Blanda bakpulver och vaniljsocker och rör sedan ner allt i smeten. Smörj och bröa en kakform eller mindre långpanna och häll i smeten.
Grädda kakan i ca 20 minuter i 175°. Låt svalna något. Blanda alla ingredienser till glasyren i en skål. Rör till den är helt slät. Bred ut glasyren ovanpå  kakan. Skär kakan i lämpligt stora bitar. Garnera med pelargonblad och eller blommor.

VÄLKOMNA

Solmogna tomater, färskt bröd och goda marmelader. Varmt välkomna till oss på Tomatens Hus.
LÄS MER »

RIKTIGA TOMATER

Oxhjärta, San Marzano och Bifftomater – tomatvärldens celibriteter, finner du naturligtvis i Tomatens Hus.
LÄS MER »

GÖR NÅGON GLAD

Istället för en blomma, eller varför inte både och? Vi gör fina “gåbortspresenter” som gör alla glada.
LÄS MER »

TITTA IN I ODLINGEN

Gå in och titta i tomatodlingen och njut av all grönska där.
LÄS MER »

PELARGONER

Njut av vårt breda utbud av pelargoner och förundras hur många sorter vi har.
LÄS MER »

BAGERIET

Njut av nybakat bröd var dag och andra bakverk som vi gör själv på plats.
LÄS MER »