Alla tomater, gurkor, paprikor,chilifrukter och kryddor som säljs i Tomatens Hus Butik odlas i våra egna växthus. Odlingen är ca 8000 m2 stor och värms upp med träpellets.

Redan i december sås tomatplantorna i vår såkammare. Där är varmt och gott, ca 24 grader dygnet om och ljust. Efter två veckor får plantorna flytta ut i planthuset där de planteras om i en större kruka och får lite mer plats. Även där får de extra ljus eftersom vinterljuset i Sverige inte är tillräckligt för att plantorna ska bli starka och friska.

Fem veckor gamla är tomatplantorna redo för att flytta ut i det ”riktiga” växthuset där de växer i spannar med pimpsten. De binds upp för att få stöd och nu sätter de igång att växa på riktigt, mellan 20 och 25 cm i veckan. Vatten och näring tillsätts kontinuerligt och allt överskottsvatten tas tillvara och recirkuleras tillbaka in i gödningsblandaren där det blandas med nytt vatten och går tillbaka till odlingen. Växthusen värms upp med träpellets.

Inga kemiska bekämpningsmedel används i vår odling, all bekämpning av skadedjur sker på biologisk väg, vilket i detta fallet sker med andra små insekter som antingen äter upp kvalstret eller parasiterar dess ägg eller larv. Detta passar utmärkt för vår del eftersom vi också har humlor i växthuset som pollinerar tomatblommorna.

I gluggstorp odlas den klassiska mårbackapelargonen i massor och cirka 300 andra olika pelargoner i alla färger och former. Besök gluggstorps hemsida för att se sortimentet