Recept

SYLTADE TOMATER

1 kg små gröna tomater
1/2 l inläggningsättika
4 dl socker
1-2 bitar kanel
10-12 nejlikor

Rensa och skölj tomaterna. Nagga med gaffel. Koka nästan mjuka i vatten över svag värme.Låt rinna av. Koka övriga ingredienser till en lag och skumma. Gör en kryddpåse. Lägg tomaterna i lagen.Sjud på svag värme tills de är mjuka. Ta upp dem i en kruka. Koka ihop lagen, ta undan kryddpåsen och häll lagen över tomaterna. Häll efter några dagar av lagen och koka med kryddorna. Skumma. Häll lagen över tomaterna när den kallnat.

Istället för kanel och nejlika kan man ta:

1-2 bitar torkad ingefära
6-10 nejlikor
6-10 vitpepparkorn

eller

3 bitar muskotblomma
5 nejlikor
3 kryddpepparkorn
1 lagerblad